Header Ads

Ja ēdienkartē gaļa


🍖 Gaļu mazgā nesagrieztu, citādi tā zaudē daudz barības vielu. (Starp citu ūdens, kurā mazgā gaļu, labi noder istabas puķu mēslošanai)

🍖 Lai buljons būtu dzidrāks, vārīšanas laikā katliņā ielieciet tīri nomazgātu olas čaumalu.

🍖 Lai buljons būtu stiprs un barojošs, gaļa vārīšanai jāliek aukstā ūdenī. Ja gribat izvārīt sulīgu, garšīgu gaļu, tā jāliek verdošā ūdenī.

🍖 Gaļu pirms cepšanas nosusiniet ar salveti - tā saglabās krāsu, arī tauki cepot mazāk sprēgās.

🍖 Nelieciet ledusskapī sālītu gaļu - tā glabājot zaudē barības vērtību. Vislabāk gaļu apsālīt cepot - pusstundu pirms gatavības.

🍖 Gaļu, kas paredzēta cepetim, pirms likšanas cepeškrāsnī no visām pusēm apcept uz pannas - tad neiztecēs sula.

🍖 Ja gaļa nedaudz iesmakusi, to var atsvaidzināt, ieliekot un 10 - 15 minūtēm aukstā viegli saldinātā kumelīšu novārījumā un pēc tam noskalojot viegli sāļā aukstā ūdenī.

🍖 Lai cepetis būtu garšīgāks un labi apcepies, pirms likšanas cepeškrāsnī gaļu vairākās vietās dziļi iegrieziet.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.