Header Ads

Kāļu receptes


Kāļu salāti

1. Kāli sarīvē skaidiņās, pievieno skaidiņās sarīvētu burkānu, rutku vai mārrutkus, sīki sagrieztus sīpolus, zaļumus, ķimenes, krējumu vai tā saucamo franču mērci (4 ēdamkarotes eļļas sajauc ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas un sakuļ baltās putās).

2. Kāli sarīvē skaidiņās, pievieno 200 g skaidiņās sarīvēta siera, mārrutkus, zaļumus, sīpolus, ķimenes, krējumu.

3. Kāli sarīvē skaidiņās, pievieno 200 g sarīvēta ķirbja, sīki sagrieztu skābētu gurķi, glāzi skābētu kāpostu, mārrutkus, zaļumus, krējumu vai eļļu.

4. Kāli sarīvē skaidiņās, pievieno glāzi zaļo zirnīšu, mārrutkus, zaļumus, krējumu.

Kāļu sacepums

1. Trīs vārītus kāļus samaļ, pievieno 3 svaigu olu dzeltenumus, 3 ēdamkarotes rīvmaizes, 150 g sviesta, ēdamkaroti ķimeņu, iecilā 3 saputotu olu baltumus, pilda ieziestā veidnē, kas no iekšpuses apkaisīta ar rīvmaizi, cep 20 minūtes. Gatavu pārlej ar kausētu sviestu, uzkaisa zaļumus.

2. Divus kāļus sagriež kubiciņos, pievieno 2 burkānus, kas sagriezti ripiņās, tējkaroti ķimeņu, 50 g sviesta, kaltētus garšaugus un sautē. Gatavu pārkaisa ar zaļumiem un pievieno krējumu.

3. Kāli sagriež nelielos kubiņos, pievieno ēdamkaroti medus, 50 g sviesta un sautē. Gatavam pievieno sauju sasmalcinātu grieķu riekstu.

Cepti kāļi

1. Kāli sagriež nelielos kubiņos un sautē sviestā mīkstu, liek sautējamā traukā, pārkaisa ar 100 g skaidiņās sarīvēta siera, pārlej ar 2 olām, kas sakultas ar 4 ēdamkarotēm piena. Cepeškrāsnī cep, līdz masa sastingusi. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

2. Kāli sagriež 0.5 cm biezās šķēlēs. Tās apvārta miltos, apcep brūnas, liek sautējamā traukā, cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar krējumu vai kādu mērci, zaļumiem, sīpoliem.

Kāļu pudiņš

2 sautētus kāļus saspaida, pievieno 50 g mannas, 100 g sīki sagrieztu žāvētu aprikožu, 200 g biezpiena, 4 svaigu olu dzeltenumus, iecilā 4 saputotu olu baltumus. Lej sagatavotā veidnē un cep 15 minūtes (pirms cepšanas pārliek ar sviesta piciņām). Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.

Cīsiņi kālī

Cīsiņus sagriež četros gabalos, apviļā kausētā sviestā un sierā, kas sarīvēts ar smalko rīvi, uzdur uz koka irbulīša un cep uz pannas cepeškrāsnī 5 minūtes. Irbulīšus sadur svaigā vai ceptā kālī, kuram izdobts vidus, bet vidū ielieta asā mērce. Cīsiņus ēd, mērcot mērcē.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.