Vārīta zivs ar riekstu mērci
Šis ēdiens ir sevišķi garšīgs, ja tā pagatavošanai lieto foreli, karpu vai nelielu samu.
Riekstu mērcei jābūt bieza krējuma konsistencē.
500 g zivs, 100 g valriekstu, 2–3 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, 1 pētersīlis, 1 burkāns, laurlapa.
Zivi kopā ar garšvielām izvāra sālsūdenī, izņem no trauka, atdzesē.
Piestiņā sasmalcina valriekstus un ķiploku, pievieno sali, nedaudz auksta vārīta ūdens. Liek zivi traukā, rotā ar pētersīļu zaļumiem, pārlej ar mērci (mērci var pasniegt arī atsevišķi).
Riekstu mērcei jābūt bieza krējuma konsistencē.
500 g zivs, 100 g valriekstu, 2–3 daiviņas ķiploka, 1 sīpols, 1 pētersīlis, 1 burkāns, laurlapa.
Zivi kopā ar garšvielām izvāra sālsūdenī, izņem no trauka, atdzesē.
Piestiņā sasmalcina valriekstus un ķiploku, pievieno sali, nedaudz auksta vārīta ūdens. Liek zivi traukā, rotā ar pētersīļu zaļumiem, pārlej ar mērci (mērci var pasniegt arī atsevišķi).
Nav komentāru: