Marinēta brinza (Vācija)
6 nelieli sīpoli, 4 daiviņas ķiploka, 2 tējkarotes balto piparu, 125 g olīvju, 1 zariņš rozmarīna, 375 g brinzas siera, 1/4 l baltvīna, 50 ml etiķa esences (25%), 1/4 l olīveļļas.
Četrās daļās sagrieztus sīpolus, uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas, piparus, olīvas, rozmarīnu un palielos gabalos sagriezto sieru (viena mala apmēram 4 cm) liek kārtām stikla traukā (burkā).
Vīnu sajauc ar etiķa esenci, pievieno eļļu un pārlej tā, lai šķidrums nosedz sieru. Trauku pārklāj ar foliju un liek ledusskapī. Pēc 2 nedēļām brinza būs gatava!
Ja jūsu rīcībā nav kādas no minētajām garšvielām, aizstājiet to ar kādu citu iederīgu!
Četrās daļās sagrieztus sīpolus, uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas, piparus, olīvas, rozmarīnu un palielos gabalos sagriezto sieru (viena mala apmēram 4 cm) liek kārtām stikla traukā (burkā).
Vīnu sajauc ar etiķa esenci, pievieno eļļu un pārlej tā, lai šķidrums nosedz sieru. Trauku pārklāj ar foliju un liek ledusskapī. Pēc 2 nedēļām brinza būs gatava!
Ja jūsu rīcībā nav kādas no minētajām garšvielām, aizstājiet to ar kādu citu iederīgu!
Nav komentāru: