Ķirbju ķīselis
400 g ķirbju, 100 g cukura, 2 glazes piena, vanilīns, 4 tējkarotes kartupeļu cietes.
Nomizotu ķirbi uz sakņu rīves sarīvē un, pievienojot 1 glāzi piena, sautē pusmīkstu. Pēc tam pievieno cukuru, 3/4 glāzes piena un sautē mīkstu. Atlikušajā pienā iemaisa kartupeļu cieti, kopā ar vanilīnu pievieno ķīselim. Ķīseli salej porciju saldā ēdiena traukos. Atdzisušu pārlej ar dzērveņu mērci.
Nomizotu ķirbi uz sakņu rīves sarīvē un, pievienojot 1 glāzi piena, sautē pusmīkstu. Pēc tam pievieno cukuru, 3/4 glāzes piena un sautē mīkstu. Atlikušajā pienā iemaisa kartupeļu cieti, kopā ar vanilīnu pievieno ķīselim. Ķīseli salej porciju saldā ēdiena traukos. Atdzisušu pārlej ar dzērveņu mērci.
Nav komentāru: