Header Ads

Rupjmaizes pankūkas


Pus kukulītis rupjmaizes (ķieģelītis), 0.5 litri silta piena, 1 glāze miltu, 1 ēdamkarote cukura, 1 ēdamkarote miltu, 1 ola, gaugs

Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru, pievieno kartupeļu miltus, raugu, nedaudz piena un maisa, līdz izšķīst raugs. Tad pievieno miltus un rūpīgi izmaisa. Ja mīkla par biezu, pielej vēl pienu, lai veidojas biezo pankūku mīklas konsistence.

Izmirkušo rupjmaizi saberž, pievieno mīklai un atkal rūpīgi izmaisa. Apsedz un siltā vietā ļauj 30 minūtes uzrūgt.

Saputoto olbaltumu iecilā mīklā. Cep ar speķi ietaukotā pannā. Pasniedz ar siļķi, krējumu, ar visu to, ko ēd ar rupjmaizi.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.