Header Ads

Kūpinātas mencas pastēte


Variants Nr.1

300 g kūpinātas mencas, 75 g dūmota speķa, 50 g vārītu burkānu, 30 g Bauskas siera, 100 g skāba krējuma, 20 g mārrutku etiķī, sāls, cukurs.

Zivs fileju kopā ar speķi un burkānu samaļ, pieliek sarīvētu sieru, mārrutkus, sāli, cukuru, iemaisa krējumu. Ietin folijā un uz vienu stundu novieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas griež šķēlēs, kārto lēzeni traukā, rotā ar citronu.

 Variants Nr.2

400 g kūpinātas mencas, 60 g sviesta, 100 g tomātu biezeņa, smalkie pipari, etiķis, cukurs, dilles, pētersīļu lapiņas.

Zivs fileju sagriež mazos gabalos, liek katlā, pārlej ar tomātu biezeni, pieliek sasmalcinātus zaļumus un sautē. Atdzesētu fileju divas reizes samaļ, pievieno garšvielas, saputotu sviestu. Pastēti smērē uz sviestmaizēm.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.