Header Ads

Ja ēdienkartē zivs


🐟 Saldētas zivis atkausē istabas temperatūrā. Iekšas izņem, pirms zivs pilnīgi atkusi. Sālītas zivis mērcē aukstā ūdenī (ūdenim jābūt divreiz vairāk nekā zivju), kuru maina. 

🐟 Notīrītu un gabaliņos sagrieztu zivi pirms cepšanas nosusina salvetē.

🐟 Lielu jūras zivju gabaliņus pirms cepšanas ieteicams uz dažām stundām iemērkt etiķūdenī.

🐟 Zivis cepot nepiedegs un būs brūnākas, ja sviestu sajauksiet ar augu eļļu vai cūku taukiem.

🐟 Ja zivs sagriezta gabaliņos pirms saldēšanas, to labāk cept neatkausētu - būs sulīgāka un garšīgāka.

🐟 Ja zivs paredzēta salātiem vai pārliešanai ar želeju, to apcepiet kopā ar zaļumiem - pētersīļiem, burkāniem, sīpoliem, pievienojiet citrona sulu.

🐟 Saldētu kalmāra fileju labāk atkausēt viegli sālītā aukstā ūdenī. Tumšo ādas virsslāni noņem ar nazi. Var darīt arī tā: fileju iemērc karstā ūdenī, tumšo slāni nokasa ar nazi. Pēc tam fileju noskalo aukstā ūdenī un no abām pusēm izdauza, lai kalmāra gaļa būtu mīkstāka.

🐟 Jo ilgāk kalmāra gaļu vāra, jo sīkstāka tā kļūst. Tāpēc ieteicams to gatavot kopā ar mērcēm un piedevām ne ilgāk par 10 - 15 minūtēm, bet bez tām kalmārs izvārās 3 - 4 minūtēs.

🐟 Kalmārus vāra veselus vai lielos gabalos: ieliek verdošā sālītā ūdenī, pievienojot daudz diļļu un pētersīļu.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.