Header Ads

Šokolādes kēksiņi

100 g šokolādes vai melleņu, vai kaltētu augļu gabaliņu.
250 – 300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
250 ml jogurta bez piedevām
1 ola
125 g brūnā vai parastā cukura
paciņa vaniļas cukura
125 g sviesta

Glazūrai:
4 ēdamkarotes saldā krējuma liķiera
160 g pūdercukura

Saputo olu, cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, jogurtu. Pieber miltus, cepamo pulveri, smalki sadrupinātu šokolādi un strauji visu samaisa. Masu liek veidnēs un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā aptuveni 25 minūtes. Gataviem ļauj atdzist, tad izkrata no veidnēm un atdzesē pilnīgi. Glazūru sakuļ pūdercukuru kopā ar liķieri un apziež gatavos kēksiņus.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.