Header Ads

Kā šķīdināt želatīnu

Parasti veikalos nopērkams želatīna pulveris. Bet var izmantot arī želatīna plāksnes (1 paciņai atbilst 4 plāksnes). Plāksnes mīkstina aukstā ūdenī 5 minūtes, tad notecina un, spēcīgi kuļot, izkausē karstā deserta maisījumā.

Želatīna pulveri mērcē aukstā ūdenī apmēram 10 minūtes, līdz tas uzsūc šķidrumu un kļūst porains. Tad bļodiņu ar želatīnu liek karstā ūdens peldē un karsē, līdz želatīns izšķīst un kļūst dzidrs. Ar metāla karoti pārbauda, vai šķidrumā nav palikušas granulas. Želatīnu lieto siltu, jo atdzisis sarecēs un nebūs izmantojams.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.