Cūkgaļas veltnīši
650 g cūkgaļas, 25 g kviešu miltu, ēdamkarote ķimeņu, 100 g ūdens, 100 – 130 g Bauskas siera, sāls, pipari.
Gaļu samaļ, pievieno apceptas ķimenes, kviešu miltus, sali, piparus, ūdeni, masu pamatīgi samaisa. Sieru sagriež stienīšos. Gaļas masu sadala trīs daļās, katru izplacina 1 cm biezā rombā, vidū liek siera stienīšus. Gaļas masas malas saplacina kopā, izveidojot veltni, liek ietaukotā cepamplēvē, stingri ietin un nosien ar diegu, cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes. Atdzesētos veltnīšus atbrīvo no plēves, sagriež šķēlītēs, rotā ar svaigiem vai vārītiem dārzeņiem.
Gaļu samaļ, pievieno apceptas ķimenes, kviešu miltus, sali, piparus, ūdeni, masu pamatīgi samaisa. Sieru sagriež stienīšos. Gaļas masu sadala trīs daļās, katru izplacina 1 cm biezā rombā, vidū liek siera stienīšus. Gaļas masas malas saplacina kopā, izveidojot veltni, liek ietaukotā cepamplēvē, stingri ietin un nosien ar diegu, cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes. Atdzesētos veltnīšus atbrīvo no plēves, sagriež šķēlītēs, rotā ar svaigiem vai vārītiem dārzeņiem.
Nav komentāru: