Tomātu ēdieni
☛ Stingrus, pusgatavus tomātus sagriež šķēlēs un uz sieta labi notecina. Apviļā miltos, tad – sakultā olā un pēc tam rīvmaizē, cep karstos taukos.
☛ 4 lielus uz pusēm sagrieztus tomātus ieliek ietaukotā veidnē. Pārlej ar mērci, ko pagatavo no 20 g miltu, 20 g sviesta vai margarīna un 1 glazes piena. Pārkaisa ar sāli, pipariem un asu rīvētu sieru un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cep zeltaini dzeltenus.
☛ Lieliem, stingriem tomātiem nogriež virsu un ar tējkaroti izņem mīkstumu. Pēc tam ieliek tajos pildījumu un uzliek virsū nogriezto galu. Tomātus ieliek ietaukotā veidnē un labi sakarsētā cepeškrāsnī cep mīkstus. 5 minūtes pirms cepšanas beigām var pārkaisīt sarīvētu sieru.
Pildījumi
☛ 4 lielus uz pusēm sagrieztus tomātus ieliek ietaukotā veidnē. Pārlej ar mērci, ko pagatavo no 20 g miltu, 20 g sviesta vai margarīna un 1 glazes piena. Pārkaisa ar sāli, pipariem un asu rīvētu sieru un iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cep zeltaini dzeltenus.
☛ Lieliem, stingriem tomātiem nogriež virsu un ar tējkaroti izņem mīkstumu. Pēc tam ieliek tajos pildījumu un uzliek virsū nogriezto galu. Tomātus ieliek ietaukotā veidnē un labi sakarsētā cepeškrāsnī cep mīkstus. 5 minūtes pirms cepšanas beigām var pārkaisīt sarīvētu sieru.
Pildījumi
- Maltu gaļu, olu, sāli, sīki sakapātus sīpolus un ķiplokus sajauc un iepilda tomātos. Tomātu sulu un mīkstumu ielej cepešpannā.
- Uz vienu tomātu ņem 1 ēdamkaroti vārītu rīsu, kas sajaukti ar sāli, pipariem, timiānu un anšovu pastu.
- Vārītas nūdeles sajauc ar rīvētu sieru, pipariem, eļļu, timiānu un sakapātiem ķiplokiem. Pievieno tomātu mīkstumu.
- Tomātu mīkstumu sajauc ar gabaliņos sagrieztu asu sieru. Masai var pievienot arī vārītus rīsus un sakapātus ķiplokus.
Nav komentāru: