Header Ads

Par siļķēm


Vai pēc izskata var pateikt, kura siļķe būs garšīgāka? Var: tā, kurai biezāka mugura.

Siļķes, tāpat kā zivju konservus, nedrīkst uzglabāt atvērtā metāla kārbā - tās sabojāsies. Pārlieciet stikla burciņā un pārlejiet ar sālījumu.

Kā siļķi pareizi notīrīt? Vispirms zivij izņem iekšas. Lai varētu viegli novilkt ādu, tā divreiz jāiegriež: vispirms šķērsām - pie siļķes galvas, tad visā garumā pār muguru. Ādas noņemšanu sāk no galvas.

Ja siļķes galvu gribat izmantot ēdienu rotāšanai, tā jāatdala no lielās asakas un žaunām.

Zivs kļūst garšīgāka un maigāka, ja to patur ūdenī, pienā vai stiprā tējā. Mīkstu zivi labāk pārliet ar aukstu tēju - tā kļūs stingrāka. Turpretī stingras zivis mērcēšanai labāk lieto pienu.

Sāļu siļķi mērcē ne mazāk kā 4 - 6 stundas. Sevišķi sāļu - 8 stundas vai pat ilgāk, turklāt šķidrums vairākkārt jāmaina. Arī mazsālītu siļķi ieteicams mērcēt 40 minūtes vai stundu.

Garšvielās sālītu siļķi labāk nemērcēt - tai zudīs specifiskais aromāts, vai arī paturēt šķidrumā neilgu laiku - līdz 40 minūtēm.

Siļķi mērcējot, šķidrumu lej tik daudz, lai zivs būtu pilnīgi pārklāta.

🐟

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.