Header Ads

Karaša


Dažkārt, kad cep rupjmaizi, izcep arī rupju miežu miltu karašiņas. Lielā māla bļodā ielej litru ūdens, gan vēlamāks piens. Klāt palēnām birdina kādu bļodiņu miltu. Maisījumam pēc garšas liek sāli, cukuru un vēl raugu. Kad pāris stundās siltumā pietiekami uzrūdzis, tad pieber miltus un samīca tādu mīkstāku. Veido gan lielākus, gan mazākus apaļus kukulīšus, liek uz pannas, kuru iepriekš paberzē ar cūku ādiņas taukiem. Panniņu uzliek uz podu liekamās dakšas un stum krāsnī. Pēc pusstundas karašiņas gatavas – dzeltenbrūnas, smaržīgas. Siltas iebauda ar ievārījumu, sviestu, klāt piedzer pienu. Atlikušās nes kambarī, kur glabā māla bļodā. Pāris dienās karašiņas apēd, kamēr vēl svaigas.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.