Header Ads

Ķirbju krēms

1. Variants
400 g ķirbju
120 g cukura
1 citrons
20 g konjaka
200 g saldā krējuma (35%)
divas 1/2 tējkarotes želatīna

Gabaliņos sagrieztu ķirbi mazā ūdens daudzumā izsautē mīkstu, izberž caur sietu, pievieno cukuru, sarīvētu citrona miziņu, sulu, uzbriedinātu želatīnu un karsē, līdz želatīns izkūst, pielej konjaku. Atdzisušā masā iemaisa saputotu krējumu. Pilda saldā ēdiena trauciņos, sarecina. Pasniedz ar salda krējuma sīrupu vai ābolu sulas pussarecējušu želeju.

2. Variants
200 g ķirbja
200 g žāvētu augļu (aprikozes vai saldskābi āboli)
120 g cukura
200 g saldā krējuma
kanēlis
divas 1/2 tējkarotes želatīna

Žāvētus augļus mērcē ūdenī, ķirbi augļu ūdenī izsautē mīkstu (ūdenim jāiztvaiko), tad abas masas izrīvē caur sietu, pieliek cukuru, kanēli, uzbriedinātu želatīnu, karsē, līdz želatīns izkūst. Atdzisušā masā iemaisa saputotu krējumu.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.