Header Ads

Mandeļu virtuļi

175 g sviesta
125 g cukura
8 olu dzeltenumi
200 g maltu mandeļu
9 ēdamkarotes mandeļu liķiera
500 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
kanēļa un cukura maisījums pārkaisīšanai
taukvielas cepšanai
milti velnēšanai

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un olu dzeltenumiem. Masā iemaisa mandeles un pievieno mandeļu liķieri.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno saputotajai masai un visu stingri samīca. Mīklu uz 10 minūtēm novieto aukstā vietā. Uz miltiem apbērtas darba virsmas mīklu izvelnē 1 cm biezumā. Ar formiņām izspiež virtuļus vai ar mīklas griežamo rullīti izgriež mazus rombiņus.

Fritēšanai paredzētās taukvielas uzkarsē līdz 180 ºC. Tajās cep virtuļus dzelteni brūnus. Gatavus notecina uz papīra salvetes un karstus apviļā kanēļa un cukura maisījumā.

No šī izejvielu daudzuma sanāk aptuveni 20 virtuļi.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.