Header Ads

Gūriešu kāposti (Gruzija)

Bietes, kāposti, ķiploki, selerija
Sālījumam: 1 litrs ūdens, 1 ēd. karote sāls

Produktu daudzumu nosaka tas, kādā traukā tie tiks skābēti. Nelielas kāpostgalviņas sagriež 6–8 daļās, bietes 5 mm biezās šķēlēs, ķiplokus rupji sagriež, seleriju sagriež stienīšos. Visu kārto traukā – vispirms bietes, tad kāpostus, dāsni uzkaisa ķiplokus, tad seleriju. Visu liek kārtām, līdz trauks pilns. Uzlej sālījumu.

Piecas dienas iztur siltumā, līdz kāposti ieskābst, tad noliek vēsākā vietā. Pēc pāris nedēļām kāposti būs gatavi.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.