Header Ads

Marinēta brinza (Vācija)

6 nelieli sīpoli, 4 daiviņas ķiploka, 2 tējkarotes balto piparu, 125 g olīvju, 1 zariņš rozmarīna, 375 g brinzas siera, 1/4 l baltvīna, 50 ml etiķa esences (25%), 1/4 l olīveļļas.

Četrās daļās sagrieztus sīpolus, uz pusēm sagrieztas ķiploka daiviņas, piparus, olīvas, rozmarīnu un palielos gabalos sagriezto sieru (viena mala apmēram 4 cm) liek kārtām stikla traukā (burkā).

Vīnu sajauc ar etiķa esenci, pievieno eļļu un pārlej tā, lai šķidrums nosedz sieru. Trauku pārklāj ar foliju un liek ledusskapī. Pēc 2 nedēļām brinza būs gatava!

Ja jūsu rīcībā nav kādas no minētajām garšvielām, aizstājiet to ar kādu citu iederīgu!

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.