Header Ads

Ābolu maize

300 g ābolu, 120 g pūdercukura, 120 g miltu, 50 g sviesta, 2 olas, 1/2 ēdamkarotes cepamā pulvera, 1 tējkarote kanēļa, 50 g rozīņu, vaniļas cukurs.

Ābolus sarīvē uz sakņu rīves, samaisa ar kanēli un rozīnēm. Olu dzeltenumus, pūdercukuru, vaniļas cukuru un sviestu puto 15 minūtes, liek klāt ābolu masu un ar cepamo pulveri sasijātus miltus, visu labi samaisa. Pēdējos iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus. Ietauko uz izkaisa ar miltiem veidni (vēlama šaura ar augstām malām vai cauruļveida). Cep apmēram 40 minūtes iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī. Atdzisušu pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.