Header Ads

Cepta karpa ar ķiplokiem

1. variants
Viena karpa (apmēram 1.5 kg), 20 g sāls, 1 ķiploks, 100 g sviesta, 2 ēdamkarotes krējuma.

Notīrītu zivi ieberzē ar sāli, sarīvē ķiploku, sagriež gabaliņos pa porcijām. Pannā izkausē sviestu, liek zivs gabaliņus, cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes. Cepšanas laikā pārziež ar krējumu.

Izceptu, atdzisušu karpu kārto ovālā šķīvī, rotā ar marinētām vai sālsūdenī novārītām burkānu ripiņām, sīpolu gredzeniem, seleriju zaļumiem.


2. variants
Mazas karpas (kopsvarā 1,5 – 2 kg), 25 g sals, viens ķiploks, eļļa cepšanai.

Notīra zivis ieberzē ar sāli, sarīvē ķiploku, katrā sānā slīpi iegriež līdz mugurkaulam 2 – 3 vietās. Lielā eļļas daudzumā apcep brūnas, kārto šķīvjos. Apkārt salu veidā liek dažādus glīti sagrieztus dārzeņus, akcentējot ar seleriju vai pētersīļu lapiņām (zariņiem)

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.