Header Ads

Cūkgaļas veltnīši

650 g cūkgaļas, 25 g kviešu miltu, ēdamkarote ķimeņu, 100 g ūdens, 100 – 130 g Bauskas siera, sāls, pipari.

Gaļu samaļ, pievieno apceptas ķimenes, kviešu miltus, sali, piparus, ūdeni, masu pamatīgi samaisa. Sieru sagriež stienīšos. Gaļas masu sadala trīs daļās, katru izplacina 1 cm biezā rombā, vidū liek siera stienīšus. Gaļas masas malas saplacina kopā, izveidojot veltni, liek ietaukotā cepamplēvē, stingri ietin un nosien ar diegu, cep cepeškrāsnī 50 – 60 minūtes. Atdzesētos veltnīšus atbrīvo no plēves, sagriež šķēlītēs, rotā ar svaigiem vai vārītiem dārzeņiem.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.