Header Ads

Kliņģeris – Tējas gredzens

1 paciņa rauga, glaze piena, pusglāze cukura, tējkarote sāls, 2 olas, pusglāze sviesta vai augu eļļas, 4.5 – 5 glāzes miltu. Pildījumam: 4 ēdamkarotes mīksta sviesta, 4 tējkarotes kanēļa, glāze rozīņu.

Traukā uzsilda pienu un iemaisa cukuru, sāli, olas, olīveļļu un pusi no miltiem. Pievieno ar siltu pienu atdzīvinātu raugu. Mīca, kamēr mīkla kļūst plūstoša, bez kunkuļiem. Tad pievieno atlikušos miltus. Uz miltiem apkaisīta dēļa mīca, kamēr tā kļūst elastīga. Liek ietaukotā traukā, nosedz un ļauj siltā vietā rūgt apmēram pusotru stundu. Tad uz dēlīša izvelnē taisnstūri puscentimetra biezumā un nosmērē to ar sviestu. Sajauc cukuru, kanēli un nomazgātas, uzbriedinātas rozīnes un liek uz mīklas. Mīklu satin veltnī, cieši aizspiež malas. Veltņa biezumu izlīdzina. Novieto ar šuvi uz ietaukotas plāts un izveido gredzenu. Ar asu nazi iegriež no malas uz centru vienādos intervālos, katru iegriezto daļu pagriež uz sāniem. Tad raudze apmēram 45 minūtes. Pārziež ar olu un cep 25 – 30 minūtes 210º temperatūrā. Vel siltu pārziež ar glazūru, rotā ar riekstiem vai ogām.

Glazūru gatavo tāpat kā šajā receptē https://garoza.blogspot.com/2018/02/kafijas-kuka.html

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.