Header Ads

Gaļas soļanka

Šī zupa ir jo garšīgāka, jo koncentrētāks ir buljons. Buljons jāvāra tā. Kaulus pārlejiet ar ūdeni, pievienojiet kaulus no žāvējuma vai šķiņķa un vāriet 1 – 2 stundas! Tad pievienojiet nesagrieztu gabalu gaļas un turpiniet vārīšanu vēl 1 – 1,5 stundas! Buljonam jāvārās lēni.

Sagrieziet sīpolu un apcepiet taukvielās. Tad pievienojiet tomātu biezeni un turpiniet apcepšanu. Skābētos gurķus nomizojiet sagrieziet šķēlītēs un pasautējiet nelielā buljona daudzumā. Sīpolus ar tomātu biezeni, kā arī gurķus pārlejiet ar buljonu, pievienojiet gaļas "asorti", garšvielas un ļaujiet visam uzvārīties.

Gaļas "asorti" var ietilpt vārīta gaļa un desa, cīsiņi un citi produkti, ko sagriež šķēlītēs. Pasniedzot pievieno krējumu, citrona šķēlīti. Zupu pārkaisiet ar sasmalcinātiem zaļumiem! Ja iespējams, pievienojiet arī olīves un kaperu!

Produkti (četrām personām):
gaļas "asorti" – 600 g
sīpols – 200 g (2 vai 3 gabali)
skābēti gurķi – 200 g (3 vai 4 gabali)
tomātu biezenis – 100 g (0.5 glāzes)
sviests – 50 g (2 ēdamkarotes)
buljons – 1500 g

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.