Header Ads

Rabarberu cepums

2 – 3 olas, 150 g cukura, paciņa vaniļas cukura, sāls, 200 g auzu pārslu, 1 glāze piena, 375 g rabarberu, sviests.

Olu baltumus saputo ar 75 g cukura un vaniļas cukuru. Auzu pārslas viegli apbrūnina izkausētā margarīnā, pielej siltu pienu. Apmēram 3 cm gabalos sagrieztus rabarberus kopā ar pārējo cukuru liek verdošā ūdenī un vāra uz lēnas uguns, līdz tie pusmīksti. Notecina sietā un pievieno auzu pārslu masai. Pieber šķipsniņu sāls, iecilā saputotos olu baltumus un liek ietaukota veidnē. Virsū uzliek sviesta piciņas un labi sakarsētā cepeškrāsnī vidējā siltumā cep 45 minūtes.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.