Header Ads

Irdenā rīsu biezputra

200 g rīsu, 600 g ūdens, vistas vai liellopa buljona kubiciņš, sāls.

Katliņā uzvāra ūdeni. Liek iekšā buljona kubiciņu un nedaudz sāls. Nogaršo. Ja šķidrums garšo labi, var turpināt. Caur sietu labi noskalo rīsus un liek iekšā verdošā šķidrumā. Šķidrumam jānosedz rīsi un ir jābūt vēl 4 cm virs rīsiem (divu pirkstu platumā). Uz lielas liesmas rīsus vāra 10 minūtes, tad liesmu, cik iespējams, samazina. Ja rīsi vārās uz plīts, ko kurina ar malku, tad tos iespējams novietot uz plīts malas. Gāzes plītī šim nolūkam var izmantot arī cepeškrāsni. Tikai jāatceras, ka katliņam jābūt noslēgtam ar vāciņu. Pēc 20 minūtēm rīsi gatavi. Izvārītos rīsus pārlej ar izkausētu sviestu vai arī uz rīsiem uzliek sviesta piciņas.

Šādi vārītus, atdzesētus rīsus izmanto pīrādziņu pildījumā un salātu pagatavošanā. Protams, tie garšīgi arī kotletēm, ceptam desām un, pieliekot sviestu vairāk, pat bez jebkādām citām piedevām.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.