Header Ads

Borščs

Nomazgājiet un notīriet bieti, sagrieziet salmiņos, uzlejiet nedaudz etiķa, buljona, taukvielu un sautējiet, līdz tā kļūst mīksta. Vienlaikus var vārīt buljonu un apcept dārzeņus (burkānus, sīpolus). Neaizmirstiet dārzeņiem pievienot tomātu biezeni! Karstā buljonā ieberiet sasmalcinātus kāpostus un pavāriet 5 – 10 minūtes. Pēc tam pievienojiet šķēlītēs sagrieztus kartupeļus un vāriet vēl 10 – 15 minūtes. Pēc tam kārta sautētajai bietei, apceptajiem dārzeņiem un garšvielām. Visu kopā vēlreiz uzvāriet! Pēc garšas varat pievienot sāli, cukuru un etiķi.
Boršču var arī uztumēt ar miltiem.

Otrajā variantā bieti vāra nesagrieztu ar nelielu etiķa piedevu. Tad bieti atdzesē, sagriež. Tālāk viss tāpat kā iepriekšējā receptē.

Produkti (četrām personām):
biete – 400 g
kartupeļi – 500 g (4 vai 5 gabali)
burkāni – 100 g (1 vai 2 gabali)
pētersīļi – 50 g (0.5 – 1 sakne)
sīpols – 100 g (1 gabals)
tomātu mērce – 60 g (0.25 glazes)
taukvielas – 40 g (1 līdz 2 ēdamkarotes)
cukurs, sāls, etiķis

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.