Header Ads

Ļeņingradas rasoļņiks

Tā gatavošanai ieteicams izvēlēties gaļas vai vistas buljonu, taču iespējams arī veģetārais variants. Kamēr vārās buljons, sagatavojiet citus produktus! Pētersīļa sakni, burkānu un sīpolu sagrieziet salmiņos! Sīpolu apcepiet taukos uz pannas vai sautējamā katlā! Turpat pievienojiet sagriezto burkānu un saknes! Skābēto gurķi attīriet no mizas, sēklām un sagrieziet rombiņos! Uzlejiet tiem nedaudz buljona un ļaujiet pavārīties! Grūbas noskalojiet sietā! Katlā grūbas pārlejiet ar ūdeni tā, lai tas pārsegtu putraimus par 2 – 3 cm, un izsautējiet mīkstas. Ja grūbas vārīsiet buljonā, tas kļūs tumšs un lipīgs. Kartupeļus notīriet un sagrieziet gabaliņos.

Tad katlā ielejiet izkāstu buljonu, pievienojiet izsautētās grūbas un vāriet 15 – 20 minūtes. Pielieciet kartupeļus un turpiniet vārīšanu, kamēr tie kļūs mīksti. Tagad kārta apcepinātajiem dārzeņiem un gurķiem. Vāriet rasoļņiku līdz pilnīgai gatavībai, pašās beigās pievienojiet piparus, lauru lapas un sali pēc garšas.

Produkti (četrām personām): 
kartupeļi – 800 g (8 – 10 gabali)
grūbas – 60 g (2 vai 3 ēdamkarotes)
burkāni – 100 g (1 vai 2 gab)
pētersīļa sakne – 50 g (0.5 – 1 sakne)
sīpols – 120 g (1 vai 2 gabali)
skābēti gurķi – 150 g (2 vai 3 gabali)
margarīns vai sviests – 40 g (2 ēdamkarotes)
Buljons un/vai ūdens – 1400 g

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.