Header Ads

Omlete

Ķeizara omlete (Austrija)
Reiz ķeizars Francis Jozefs, atgriežoties no medībām, apmaldījies mežā. Kad beidzot nokļuvis kādā nabadzīgā zemnieka būdā, viņš bijis briesmīgi izsalcis.

Zemnieka sieva apmulsusi – mājās nebijis nekā ēdama. Viņa mēģinājusi izcept omleti, bet, par nelaimi, tā sadrupusi gabalos. Zemniece ļoti nobijusies, taču salikusi uz šķīvja sadrupušos omletes gabalus un teikusi: "Varbūt jums garšos šie gabaliņi, jūsu augstība?" Jā, patiesi, tie viņam ļoti garšojuši. Ne velti līdz pat šai dienai saglabājies nosaukums par "ķeizara omleti". Lūk tā.

2 olas, 1 ēdamkarote cukura, 1 glāze miltu, 1/8 piena, 1 ēdamkarote sviesta, 1 tējkarote rozīņu, 1/2 kanēļa.

Pienu, olas, cukuru un miltus labi sajauc. Pienā izkausē sviestu un uzmanīgi uzlej sagatavoto maisījumu. Kad omletes viena puse apcepusies, pievieno rozīnes un kanēli. Pēc tam omleti apgriež un ar divām dakšiņām savelk to gabaliņos. Cep, kamēr omlete kļūst kraukšķīga. Tad pārkaisa ar pūdercukuru un uzreiz pasniedz. Recepte domāta vienai porcijai.

Omlete ar āboliem (Rumānija)
114 g ābolu, 3 olas, 3 g miltu, 5 g sviesta, 5 g cukura, 45 g piena, 5 g ruma, vaniļa, sāls

No olām, miltiem, piena, sāls, vaniļas, cukura, ruma sagatavo omletes masu.
Notīrītus, stienīšos sagrieztus ābolus viegli apcep sviestā. Tad pannā izkausē sviestu, ielej pusi sagatavotās masas, vienmērīgā kārtā izklāj apceptos ābolus un pārlej tiem atlikušo omletes masu.

Tad cep cepeškrāsnī, līdz veidojas brūna garoziņa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.