Header Ads

Rauga nūjiņas – kārumniekiem

Iesakām jums kārumu, kura izgatavošanai var iztikt bez cukura.

Produkti: 3 gāzes (380 g) izsijātu miltu, 225 g margarīna, 50 g rauga, 1 glāze piena (200 ml), viena tējkarote (bez kaudzes) sāls, 1 ola (pārsiešanai).

Raugu samaisiet ar 3/4 paredzētā sāls daudzuma un pēc tam ar aukstu pienu! Tad lielā traukā ieberiet miltus un turpat ar nazi iešķēlējiet margarīnu! Miltus un margarīnu sakapājiet ar nazi! Iegūtajai masai pakāpeniski piejauciet rauga un piena maisījumu. Samīciet mīklu! Tā nedrīkst būt pārāk cieta. Mīklai nedaudz jālīp pie rokām.

Nūjiņas labāk rullēt uz prāva koka dēļa, kuru iepriekš nevis pārkaisa, bet iertīvē ar miltiem, jo citādi tās ir grūti savelnēt. Tas jādara ar vēsām, sausām rokām. Nūjiņām jābūt apmēram zīmuļa resnumā (var būt nedaudz resnākas). Nūjiņas ar nazi sadaliet apmēram 8 – 10 cm garos posmos, uzlieciet uz pannas, kas iepriekš ietaukota un pārkaisīta ar miltiem! Ļaujiet mīklai uzrūgt 10 – 15 minūtes!

Kamēr nūjiņas uzrūgst, sakuliet krūzītē olu, piemaisiet atlikušo sāli. Pārziediet nūjiņas un cepiet 200 – 220 ºC temperatūrā, kamēr tās iegūst zeltainu nokrāsu.

Cepumi būs viegli, kraukšķīgi un garšīgi. Vēl gardāki tie izdosies tad, ja mīklai pievienosiet divas ēdamkarotes (bez kaudzes) ķimeņu.

Ja vēlaties šiem cepumiem piešķirt siera garšu, mīklā iejauciet trīs līdz četras ēdamkarotes sarīvēta siera.

Lūk cik tas ir vienkārši, bet gardi un veselīgi!

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.