Header Ads

Apelsīnu kūka

2  1/4 glāzes augstākā labuma miltu, pusotra glāze cukura, 2 tējkarotes sodas, tējkarote citronskābes, tējkarote sāls, pus glāze augu eļļas, 7 olu dzeltenumi, 3/4 glāzes auksta ūdens. 2 ēdamkarotes sarīvētas apelsīnu miziņas, glāze olu baltumu (no 7 vai 8 olām).

Glazūrai: 1/3 glāzes mīksta sviesta, 3 glāzes pūdercukura, pusotra tējkarote sasmalcinātas apelsīnu miziņas, 3 ēdamkarotes apelsīnu sulas. Glazūru gatavo, labi samaisot visus komponentus kopā.

Samaisa miltus, cukuru, sodu, citronskābi un sāli. Maisījumā izveido padziļinājumu un ielej eļļu, olu dzeltenumus, ūdeni un ieber apelsīnu miziņas. Samaisa. Atsevišķi saputo olu baltumus, līdz tie veido stingru masu. Dzeltenumu masu pārlej pāri baltumiem un uzmanīgi sacilā no augšas uz leju. Gatavu masu lej cauruļveida veidnē. Cep 55 minūtes 160º temperatūrā. Tad temperatūru paaugstina un cep vēl 10 – 15 minūtes. Atdzesē.pārklāj ar glazūru. Var greznot ar apelsīnu, mandarīnu šķēlītēm.

Kūku var gatavot arī no citroniem.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.