Header Ads

Kafijas kūka

5–5 1/2 glazes miltu, pus glāze cukura, tējkarote sāls, 1 paciņa rauga, 1 glāze piena, pus-glāze sviesta, 2 olas, 1 tējkarote sarīvētas citronu mizas vai pustējkarote sarīvēta muskatrieksta, aveņu ievārījums. Glazūrai – pusglāze pūdercukura, 1 ēdamkarote silta piena, kāds garšas ekstrakts.

Lielā bļodā sajauc 3 glāzes miltu, cukuru, sāli un atdzīvinātu raugu. Pievieno uzkarsētu pienu, ceturtdaļglāzi ūdens un pusgāzi mīksta sviesta. Iemaisa citrona miziņu vai muskatriekstu. Pievieno mīklai olas un 1 glāzi miltu, lai veidotos pabieza mīkla. Mīca 10 minūtes, kamēr tā atlec no rokām. Novieto ietaukotā bļodā, pārsedz ar dvieli un siltā vietā raudzē pusotru stundu.

Mīklu atspaida, izņem no trauka un ļauj tai stāvēt uz miltiem apkaisīta dēlīša 15 minūtes. Tad saveļ lodē, ar mīklas veltni mazliet saplacina, lai veidotos aplis. Liek ietaukotā veidnē, pārsedz un raudzē apmēram stundu.

Ar apaļu, miltos apvārtītu koka kātu mīklas centrā izdur caurumu līdz veidnes apakšai un tajā iepilda aveņu ievārījumu. Pārējos caurumus dur apmēram 5 cm vienu no otra un tūdaļ, kamēr tie nav aizvērušies, piepilda ar ievārījumu. Cep 50 – 60 minūtes, mazliet atdzisušu izņem no veidnes, ļauj atdzist pilnīgi. Ja vajadzīgs, papildina ievārījumu. Pārklāj ar glazūru, kuru gatavo šādi: sajauc siltu pienu ar pūdercukuru un ekstraktu un maisa, kamēr masa viendabīga. Pārklāj kūkai – apkārt ievārījuma bedrītēm.


Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.