Header Ads

Burkānu un siera sacepums

1 kg burkānu, sīpols, 200 g sviesta, 40 g kviešu miltu, 250 g Čederas siera, 2 glāzes piena, tējkarote sāls. 1/4 tējkarotes sinepju pulvera, 3 glāzes baltmaizes kubiņu.

Burkānus nomizo, sagriež šķēlēs, vāra sāļā ūdenī pusmīkstus. Katlā izkausē trešo daļu sviesta, pieliek sasmalcinātu sīpolu un sautē 2 – 3 minūtes. Pieliek miltus, sāli, sinepju pulveri, pienu, maisot vāra, līdz mērce vienmērīgi sabiezējusi. Burkānus un siera šķēles liek kārtām veidnē, pēdējā kārtā liek burkānus. Pārlej mērci, visu pārkaisa ar baltmaizes gabaliņiem un pārlej atlikušo kausēto sviestu. Cep cepeškrāsnī vidējā siltumā 35 – 45 minūtes. Pasniedz kā patstāvīgu ēdienu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.

Nav komentāru:

Nodrošina Blogger.